Kvarteret


Projektområdet er den vestligste del af Kongens Enghave bydel, mellem Sjælør Boulevard og Valbyparken. Sydhavnen opstod i 20'erne og 30'erne sokm boligområde, med en meget stor andel af boligforeninger og kommunale boliger, og der er store områder med kolonihaver. Området blev kendt som "Arbejderklassens Hellerup". Den gang lå det på den anden side af industriområder. I dag ligger det noget isoleret fra Vesterbro og city, især på grund af trafikken.

Selve indsatsområdet har en del byggeri fra 1960'erne.


Vis Tryghedsvandring i Sydhavnen, Maj 2011 på et større kort
BILLEDER OG BESKRIVELSE OMKRING TIDLIGERE UDSET PROJEKTOMRÅDE


Haraldsgadekvarteret er et område på Ydre Nørrebro med blandet beboelse og erhverv. Her lå mange større industrier - Atlas, Titan, General Motors og Lauritz Knudsen. I dag ligger der især mindre virksomheder - samt uddannelsesinstutioner.

I området ligger flere sociale boligbyggerier, for eksempel Titangården og Den Grønne Trekant, men også privat udlejning og nogle andelsboliger.

Vis Haraldsgadekvarteret på et større kort

I Januar bliver den gennemgående Haraldsgade lukket for trafik i mange år, i forbindelse med etableringen af en Metrostation.

Haraldsgadekvarteret er udpeget til Områdeløft 2009 – 2011. Der er sekretariat i Valhalsgade 4. Læs mere om det på kommunens hjemmmeside.